Hur är det att praktisera på Daybright? Lisa Appelgren berättar

Det närmar sig slutet av juni och sommaren väntar runt hörnet. Det känns som det är oceaner av tid, men samtidigt bara några få dagar sedan jag satte min fot inne på Daybright-kontoret för att påbörja min praktik för 10 veckor sedan. Efter att ha suttit i skolbänken 1,5 termin på TUC yrkeshögskola, E-commerce manager-programmet så var jag nu törstig på att äntligen få sätta mina kunskaper på prov i praktiken.

Redan första dagen när jag klev in i Daybrights pampiga lokaler, möttes jag av ett fantastiskt gäng kollegor. Med ett varmt välkomnade fick jag känslan av att de var minst lika förväntansfulla på min praktik som jag var. Förväntningarna inför min praktik var att få följa en e-commerce manager i sin yrkesroll, men vad det skulle innebära rent praktiskt hade jag då inte så stor vetskap om.

Jag är fantastiskt tacksam och imponerad vilka kompetenta och trevliga kollegor jag fått äran att lära känna och få utbildning utav. Skulle jag rada upp allt jag fått lära mig under dessa 10 veckor så skulle detta blogginlägg bli flera sidor långt. För att ge en ytlig inblick i min praktik så har jag fått lära mig allt från sociala medier och dess uppbyggnad, webbplatsuppbyggnad, till kundmöten och annonsering. Jag har fått arbetsuppgifter tilldelade som har gjort att jag känner mig viktig och som en i teamet.

Hade du för några månader sedan frågat mig om jag kunde sätta upp en kampanj på Facebook eller göra en sökordsanalys för Google hade jag förmodligen sett ut som ett osäkert frågetecken. Om du däremot frågar mig idag, skulle jag med stolthet visa upp de kunskaper jag fått lära mig. Mina förväntningar var att jag skulle få följa min handledares arbete, men jag har fått följa i princip hela kontoret, en möjlighet som jag ser ödmjukt och ärofyllt på.

Efter att ha pratat med flertalet kurskamrater har jag förstått att praktik kan innebära väldigt olika saker beroende på vart man hamnar. Det kan betyda att sitta bredvid och titta på eller att få tilldelat monotona arbetsuppgifter, men sen kan det också- som i mitt fall, betyda raka motsatsen. Jag har på ett pedagogiskt sätt fått vara med på alla delar i de olika processerna och fått mycket eget ansvar. Jag skulle försköna detta inlägg om jag sa att allt var jättekul och jättelätt, men det är väl precis så det ska vara. Utmaningar får en att växa, och det är något jag verkligen gjort under denna period. Jag har även fått en insikt i vad jag tycker är extra roligt och vad jag skulle kunna tänka mig att arbeta med i framtiden.

När jag nu avlutar min praktik på Daybright så är det med tacksamhet för denna tid. Jag har fått mitt bevis på att jag faktiskt lärt mig något i skolbänken, men utöver det så har jag fyllt på min kunskapsbank till det dubbla. Kunskaper som man inte kan läsa sig till. Daybright-kollegornas genuina och generösa sätt att dela med sig av sin kunskap kommer jag bära av mig i resten av mitt yrkesliv. Jag vet att jag går härifrån med en egoboost om att jag kan så mycket mer än jag trott och med fantastiska kontakter till framtiden.

Det känns sorgligt, men ändå lite fint på något sätt. Ett kapitel är avslutat och ett nytt påbörjas.

Tillbaka till bloggen